Ut- och incheckning av dokument

Arkivplats

I denna artikel kommer du att lära dig om processen för ut- och incheckning av dokument, vilket är viktigt för effektivt arbete och hantering av information. Ta reda på varför detta steg är avgörande för att säkerställa rätt version av dokumentet används och att alltid ha tillgång till den senaste uppdateringen.

Om du vill skrivskydda en fil i arkivplatsen kan du göra det genom att klicka på filen och sedan på verktyget Checka ut fil uppe till höger. När en fil är utcheckad går den inte att redigera eller ta bort. Däremot kan andra användare fortfarande se och ladda ner en utcheckad fil.

Om du skulle checka ut fel fil kan du klicka på Ångra utcheckning uppe till höger. För att göra filen justerbar igen checkar du in den genom att klicka på Checka in fil. Så fort du checkat in en fil uppdateras versionen. Om du har flera versioner av ett dokument får du upp en lista över de olika versionerna och du kan alltid ladda ner en tidigare version av ett dokument.