Fortnox Support

Hantera Fortnox

Här beskriver vi vad du hittar under knappen Support längst upp till höger i programmet, och vilken information och olika funktioner som finns där.

Film: Fortnox support

Kopiera länk hit

Här finns allt du behöver för att hjälpa dig själv med olika funktioner i programmet, och klickar du på knappen Kontakta oss hittar du även våra olika kontaktvägar till supporten.

Allmänna funktioner

Kopiera länk hit

Självservice/Kontakta oss/Pågående chatt

Under Självservice finns alla olika vägar för att du ska kunna hitta den information du söker på egen hand, och går du till fliken Kontakta oss så kan du välja mellan de olika kontaktvägarna för att få hjälp av våra supportmedarbetare, skapa ett ärende, starta en chatt eller bli uppringd.

Här kan du enkelt hoppa fram och tillbaka mellan självservice och en eventuell pågående chatt.

Sparade artiklar

Finns det vissa hjälpartiklar som du ofta återkommer till eller vill spara till ett senare tillfälle, så kan du använda funktionen Spara artikel.

Klicka på symbolen för att spara, så hamnar artikeln under fliken Sparade artiklar. Artiklarna sparas per användare.

Minimera/expandera supportfönstret

Genom att klicka på krysset högst uppe till höger, eller Support-knappen, så minimerar du supportfönstret.

Om du har en pågående chatt och vill öppna fönstret igen klickar du på den gröna knappen på högersidan av programmet. Har du ingen pågående chatt finns inte den gröna knappen.

Du kan även markera och dra i ytterkanten av supportfönstret om du vill göra det större.

Flytta supportfönstret

För att flytta supportfönstret till motsatt sida av programmet klickar du på symbolen längst ned i fönstret.

Öppna hjälpartikel i annan flik

Om du är inne på en artikel och vill öppna den i en annan flik, klickar du på symbolen längst upp till höger.

Då öppnas en ny flik i din webbläsare och du kan se artikeln i lite större format.

Nå supporten från en hjälpartikel

Har du läst en artikel men inte hittat svaret på din fråga så kan du längst ner i artikeln klicka på knappen Ta kontakt.

Här kan du välja mellan de olika kontaktvägarna för att få hjälp av våra supportmedarbetare, skapa ett ärende, starta en chatt eller bli uppringd.

Sök

Kopiera länk hit

I sökfältet kan du söka på ord och fraser som beskriver din fråga, för att hitta en hjälpartikel som kan ge dig svar. Vill du söka på ett specifikt ord eller en fras inne i en artikel så kan du använda din webbläsares inbyggda sökfunktion, kortkommando "ctrl+f" på pc och "⌘+f" på Mac.

Föreslagna artiklar för aktuell vy

Kopiera länk hit

Under Föreslagna artiklar för aktuell vy visar vi förslag på artiklar som kan hjälpa dig med information om just den vy du står i i programmet.

Andra hjälpmedel

Kopiera länk hit

Visa/dölj guider

För många av funktionerna i våra program finns det guider där vi steg till steg går igenom aktuell funktion tillsammans med dig. Har du valt Visa guider här så ser du nere till vänster i programmet denna symbol:

När du klickar på den så öppnas en ruta där du kan välja vilken guide du vill gå igenom.

Efter det visar vi steg för steg hur du arbetar med din valda funktion.

Läs mer om våra guider: Fortnox Guide - Hjälpguider i programmet‍

Chatta med oss

Under våra öppettider, när vi har supportmedarbetare på plats, ser du knappen Chatta med oss här.

När du öppnar chatten får du först välja om du vill chatta om ditt abonnemang, eller om du har en fråga som gäller något av programmen. Du får efter det ännu ett val för att vi ska veta vad din fråga gäller, och sedan kan du ställa din fråga. Beskriv din fråga så tydligt som möjligt, så blir det lättare för oss att snabbare ge svar på din fråga.

För att avsluta aktuell chatt klickar du på krysset bredvid Pågående chatt.

Bli uppringd/Skapa ärende

Behöver du komma kontakt med oss väljer du önskat alternativ här. Beskriv ditt ärende så utförligt du kan och kontrollera så att dina kontaktuppgifter stämmer. Vi återkommer till dig så fort vi kan.

Se filmer

Klickar du här kommer du vidare till Vimeo där alla Fortnox filmer finns samlade.

Gå utbildningar

Klickar du på Gå utbildningar så länkas du till vår utbildningssida på hemsidan .

Där kan du se alla olika utbildningar vi har att erbjuda, för att hjälpa dig att komma igång och bli så effektiv som möjligt i Fortnox.

Hitta redovisningsbyrå

Klicka här för att se vilka redovisningsbyråer vi samarbetar med. Vi samarbetar med redovisnings- och revisionsbyråer över hela landet, som är kunniga i Fortnox programsvit och kan skräddarsy ert samarbete efter dina önskemål.

Läs mer här: Hitta redovisningsbyrå

Nyheter Självservice

Här länkar vi till en sida där vi berättar om de nyheter vi släppt inom självservice.

Programnyheter

Här länkar vi till sidor där vi berättar om de olika nyheter som släpps i Fortnox program.

Supportinloggning och abonnemangsnummer

Kopiera länk hit

Längst ner till höger i supportfönstret hittar du ditt abonnemangsnummer och det är även här du aktiverar supportinloggningen.

Genom att aktivera den låser du upp ditt program för vår supportavdelning. Det innebär att vi när du behöver hjälp kommer åt ditt program med samma behörigheter som du (eller den användare som har aktiverat supportinloggningen) och ser samma uppgifter som du i programmet.

Givetvis öppnar du inte upp ditt program för någon annan än personal på Fortnox när du aktiverar supportinloggningen. För att inaktivera den klickar du på knappen Inaktivera supportinloggningen på samma ställe som du aktiverade den.

Fick du den hjälp du sökte?