Typ av lönebesked

Lön

I personalregistret väljer du hur lönebeskeden ska skickas till de anställda.

Inställning i personalregistret

Kopiera länk hit

Under fliken Personalinformation på den anställde i Register - Personal väljer du mellan Digitalt lönebesked (=tidigare Publicera lönebesked) eller Utskrift PDF.

Digitalt lönebesked innebär att den anställde kan se sitt lönebesked i Fortnox app eller på fortnox.se. För att kunna leverera lönebeskedet digitalt behöver personnummer och e-postadress vara ifyllt på användaren.

Personnummer krävs för att kunna logga in med bank-ID. När ni sedan skickar lönebesked i lönekörningen så får användaren som har Digitalt lönebesked som utskriftsval ett mail med instruktioner och information att det finns ett nytt lönebesked att se.

Utskrift PDF innebär att det skapas en PDF som du kan välja att skriva ut direkt eller spara ner.

Det går att ändra inställning även under lönekörning, Ändra typ av lönebesked för att komma åt att registrera e-post och utskriftsval på de anställda. Dessa ändringar uppdateras direkt i Register - Personal när du sparar.

Ändra inställning på flera anställda samtidigt

Kopiera länk hit

När du är inne i en lönekörning kan du ändra inställningen för flera anställda samtidigt. Klicka på Ändra typ av lönebesked uppe till höger.

I kolumnen Typ av lönebesked väljer du för varje anställd hur lönebeskedet ska levereras. För digitalt lönebesked måste personnummer och e-post finnas angivet på den anställde. I denna vy kan du ändra e-postadress, men för att lägga till personnummer måste du gå till Register - Personal.

När du sparar dina ändringar uppdateras även informationen i personalregistret.

Utskrift av lönebesked vid lönekörning

Kopiera länk hit

När du är klar med lönekörningen och det är dags att leverera lönebesked till de anställda så kan du först välja att Förhandsgranska för att därefter Skicka lönebesked.

Väljer du att Förhandsgrandska så visas alla lönebesked i PDF för de anställda som du har markerat i listan i lönekörningen.

När du klickar på Skicka lönebesked så kommer alla du har markerat att få sina lönebesked enligt det utskriftsval som är gjort på respektive person. Till de anställda som har Digitalt lönebesked valt, skickas ett mail med information om att det finns ett nytt lönebesked att se i appen eller på fortnox.se samt instruktioner för hur de går till väga för att logga in och läsa sitt lönebesked.