Ignorera transaktion

Bokföring

När du arbetar med Bokföring från kontoutdrag ‍ har du möjlighet att välja att inte hantera en transaktion på ditt transaktionskonto, då väljer du att använda funktionen Ignorera transaktion.

Fortnox rekommenderar att alla transaktioner hanteras eftersom det finns risk för att bokföringen och transaktionerna på företagets transaktionskonto inte stämmer överens om en transaktion ignoreras. Att ignorera en transaktion innebär att den inte kopplas ihop med din bokföring, innan du ignorerar transaktionen bör du vara noga med att kontrollera att bokföringen är korrekt.

För att tillgängliggöra detta hanteringssätt behöver inställningen Ignorera transaktioner aktiveras. Läs mer om det här: Inställningar i Bokföring från kontoutdrag ‍

Du ignorerar sedan en transaktion genom att klicka in på den, och därefter väljer du hanteringssättet Ignorera transaktion

Innan du ignorerar transaktionen bör du vara noga med att kontrollera att bokföringen är korrekt, eftersom den inte kopplas ihop med din bokföring.

En transaktion som ignoreras försvinner från din “Att göra lista” och hamnar under Historik som en “hanterad transaktion”.  Transaktionen visas med en symbol som visualiserar att den är ignorerad.

Om transaktionen sedan skulle behöva hanteras via ett annat hanteringssätt kan du gå till Historik och återställa transaktionen. Efter att den återställts kommer du att hitta den i din “Att göra-lista” på nytt, och kan då hanteras på annat vis.