Användare och kort

Företagskort

I den här artikeln kommer du att lära dig allt om användare och kort för Fortnox Företagskort.

Användare och kort

Kopiera länk hit

I listan så ser du alla användare i företaget. Du ser även vilka användare som är kortadministratörer samt vilka 4 sista siffror kortet som är aktiverat på respektive användare har.

Klickar du på en användare i listan så kommer du in på den personen och kan se alla kort som tillhör personen. Här kan du ställa in köpgräns per månad, om det ska gå att göra onlineköp osv. Här kan även administratören tillfälligt inaktivera ett kort, detta gör att användaren inte kan köpa något med kortet tills dess att administratören har låst upp kortet. Det går även att låsa kortet, detta kan både användaren och administratören göra, vilket innebär att användaren även kan häva låsningen om den vill. Klickar du på Avsluta kort så kommer kortet att avslutas och kan inte aktiveras igen. För att beställa nya fysiska eller virtuella kort, klicka på Lägg till kort uppe till höger på den gröna knappen. Observera att det krävs att kortinnehavaren har svenskt personnummer, då verifiering med BankID kommer göras.

Beställa nytt kort

Kopiera länk hit

När du klickat på Lägg till kort så väljer du först vilket typ av kort du vill beställa. En användare kan ha ett fysiskt kort och upp till tjugo virtuella kort. Namnge kortet för att separera de andra korten. Ange köpgräns per månad om du vill kontrollera hur mycket användaren handlar för på kortet. Lämnar du fältet tomt så finns ingen köpgräns.

Beställer du ett fysiskt kort så fyller du i vart det ska skickas. Ett virtuellt kort kan aktiveras direkt efter beställning.