Inställningar för Collectum ITP2 på lönearter

Lön

De lönearter som är markerade för Collectum är de som kommer generera information till själva rapporteringen.

ör att se om de lönearter som du normalt sett använder är rätt markerade går du till Register längst upp till höger i programmet och väljer Lönearter och koder. Klicka dig sedan in på de lönearter som du vill kontrollera och öppna upp blocket Grundande på den aktuella lönearten för att finna inställningen för Collectum.

Inställningen för Collectum ITP2 på lönearten kan vara Ej grundande, Grundande rörlig eller Grundande tillägg och ersättningar.

De lönearter som har inställningen Grundande rörlig redovisas i Rörlig lön -1, -2 och -3 i Collectum rapporteringen utifrån vilket år rörliga lönen har betalats ut på i Fortnox lön. Dessa värden utgör sedan det snitt som beräknas fram i Genomsnittlig rörlig lön i Collectum på de anställda som har fått rörlig lön utbetald under de senaste tre åren. Har man bara varit anställd i två år, är det snittet av de två åren som utgör den genomsnittliga rörliga lönen.