Kom igång

Bokföring, Spellista, 8 filmer

Välkommen till Fortnox Bokföring - Fortnox bokföringsprogram är själva navet i ditt Fortnox och förenklar din företagarvardag. Tack vare de tydliga graferna kan du se hur ditt företag mår i realtid. En uppdaterad redovisning ger dig underlag att ta rätt beslut för att driva din verksamhet framåt. Genom att du enkelt kan skapa ett helt digitalt arbetssätt sparar du tid och kan sköta din bokföring vart du än befinner dig.

Spela upp alla

Filmer i spellistan

Introduktion

Bokföring, Film

Välkommen till Fortnox Bokföring - Fortnox bokföringsprogram är själva navet i ditt Fortnox och förenklar din företagarvardag. Tack vare de tydliga graferna kan du se hur ditt företag mår i realtid. En uppdaterad redovisning ger dig underlag att ta rätt beslut för att driva din verksamhet framåt. Genom att du enkelt kan skapa ett helt digitalt arbetssätt sparar du tid och kan sköta din bokföring vart du än befinner dig.

Nummerserie och OCR

Bokföring, Film

Många av de grundläggande inställningarna som behövs för att du ska på ett enkelt sätt komma igång med Fortnox Bokföring får du vid första inloggningen hjälp med via de olika on board guider som du möts av.

Skapa leverantör manuellt

Bokföring, Film

När inställningarna är klara går vi vidare till leverantörsregistret. Har du ett leverantörsregister sedan tidigare kan du importera det i programmet via Import - Registerimport.

Skapa leverantörsfaktura manuellt

Bokföring, Film

När du har lagt upp eller importerat dina leverantörer kan du skapa en leverantörsfaktura. Klicka på Meny - Leverantörsfakturor och sedan på Skapa ny.

Skapa leverantörsfaktura via automatiska flöden

Bokföring, Film

Om du får in dina leverantörsfakturor via e-post (Visa e-postadressen!), så bifogas fakturan som en bild som du kan se när du skapar en ny leverantörsfaktura inne på leverantörsfakturavyn.

Automatiska flöden, e-faktura

Bokföring, Film

I Fortnox Bokföring kan du även ta emot e-faktura i ditt program, vilket innebär att din leverantör skickar fakturan från sitt affärssystem direkt in i ditt Fortnox-program. För att börja ta emot e-faktura i Fortnox behöver du först klicka på Inställningar - Leverantörsfakturor - Digitalt flöde - E-faktura.

Hantera & bokföra via inkomna fakturor

Bokföring, Film

Under fliken Inkomna fakturor ser du de fakturor som har kommit in antingen som e-faktura eller från fakturatolkningen. Med olika färger visar vi om du manuellt behöver göra något mer för att kunna registrera fakturorna i programmet.

Skapa verifikationer

Bokföring, Film

Verifikationer och verifikationslistan finner du under Meny - Bokföring - Verifikationer. Här är listvyn för alla dina verifikat och de sorteras per standard efter respektive verifikationsserie. För att endast se verifikationer i en specifik verifikationsserie, kan du välja den här ovanför listan.

Nyheter

I vårt nyhetsarkiv hittar du de senaste produktförbättringarna och nya funktioner i Fortnox.

Läs nyheter
Ordlista

I vår ordlista hittar du alla termer du behöver för att bli ett ess på företagande.

Gå till ordlistan
Företagsguide

Vi strävar efter att du som företagare ska kunna ägna dig mer åt det du vill. Och för det behövs mer än smarta verktyg.

Gå till företagsguiden
Utbildning

Här hittar du alla våra utbildningar, som hjälper dig att komma igång och jobba så effektivt som möjligt i Fortnox.

Utforska utbildningar