Skapa mall för att skicka inloggningsuppgifter

Skolstöd

När du ska skicka inloggningsuppgifter till användarna i ett företag har du möjlighet att använda dig av olika mallar. Mallarna skapar du i inställningarna och där anger du vilken text som ska skrivas ut när du skickar inloggningsuppgifter.

Det kommer alltid finnas en standardmall men om du vill anpassa texten kan du alltså skapa en egen mall. Börja då med att klicka på inställningarna som du hittar uppe i högra hörnet. Under Skolstöd hittar du inställningen för Mallaroch här klickar du på knappen Skapa ny

Ange mallnamn, ämne och avsändare. Skriv sedan den text du vill att mallen ska innehålla. Om du vill att användarnamn, lösenord och kurs ska hämtas med automatik skriver du ut {LOGIN}, {PASSWORD} eller {COURSE} i texten.

För att göra specialtecknen, { }, klickar du på Alt Gr + 7 samt Alt Gr + 0 om du använder dig av en PC. Arbetar du på en Mac klickar du istället på Alt + Shift + vänsterparentes samt Alt + Shift + högerparentes.

Avsluta med att spara din mall. Nästa gång du skickar inloggningsuppgifter kommer du kunna välja den nya mallen.