Export av löneartstabell

Lön

Om du arbetar med flera olika företag i Fortnox Lön och har utarbetat fram en egen standard löneartstabell finns det möjlighet att exportera dina löneartstabeller från ett företag och importera dem i annat företag.

Exportera löneartstabell

1. För att exportera en löneartstabell i Fortnox Lön går du till Register som du finner uppe till höger i programmet. Klicka sedan på Lönearter och koder.

2. Klicka sedan på Exportera löneartstabell.

3. I den nya rutan som öppnas väljer du vilken personaltyp och sedan vilken löneartstabell för aktuell personaltyp som du vill exportera. Klicka sedan Exportera.

Om du inte har någon löneartstabell att välja mellan för den aktuella personaltypen beror det på att du inte har en skapad löneartstabell som skiljer sig från systemregistret. Då det endast är de avvikande lönearterna och lönearter med ändrade benämningar som exporteras, så krävs det att den löneartstabell som du ska exportera innehåller ändringar mot systemregistret av lönearter.

4. När du klickat på Exportera, exporteras den valda löneartstabellen till en fil, som sparas på din dator.

5. Den fil som exporterades ut är den fil du använder för att importera din löneartstabell i ett annat företag.

Läs mer här: Import av löneartstabell