Hur tar jag bort ett dotterbolag?

Koncern

För att ta bort ett dotterbolag så måste man sätta ett slutdatum för bolaget i ägarfördelningen.

Obs! Ta inte bort bolaget ur koncernträdet för då bokföringen kommer finnas kvar och påverka koncernkonsolideringen.

Navigera till ägarfördelningen genom att välja fliken Inställningar och underfliken Ägarfördelning. Klicka sedan på de tre prickarna bakom det bolaget du vill ta bort ur koncernen.

Välj alternativet Redigera ur dropdown-menyn.

Välj ett slutdatum ur datumväljaren under fältet Slutdatum. Klicka sedan på Spara.

Du kommer nu kunna se ett slutdatum i Ägarfördelningen och bolaget kommer inte längre uppdateras i koncernen.