Omvänd utlandsmoms

Företagskort

Upptäck hur Fortnox Företagskort kan hjälpa dig att hantera omvänd utlandsmoms på ett effektivt sätt och hålla ordning på dina affärstransaktioner.

När du som företagare köper en vara eller en tjänst från ett företag i ett land utanför EU ska du i regel själv redovisa svensk moms på dina inköp i din momsdeklaration.

När du som företagare köper en vara eller tjänst från ett företag i ett annat EU-land ska säljaren i regel inte ta ut någon moms på försäljningen. Du ska då själv redovisa svensk moms på dina inköp i din momsdeklaration.

Har du gjort ett köp med omvänd utlandsmoms så togglar du på detta i appen och trycker sedan på Typ av utlandsköp. Du kommer då att få upp en ny ruta där du kan välja vilken typ av köp du har gjort. När du har gjort detta så kommer det att bokföras på korrekt sätt.