Inställningar - Betalsätt och betalningsvillkor

Fakturering

Vill du använda dig av något annat betalsätt än Plusgiro eller Bankgiro kan du lägga till det under inställningarna uppe till höger.

Klicka på kugghjulet och sedan på Fakturering - Betalsätt och betalningsvillkor.

Här fyller du i kod, text och konto för det betalsätt du vill lägga till. Avsluta med att Spara. De betalsätt som är upplagda i inställningarna kommer du kunna välja mellan när du bokför dina ut- och inbetalningar.

Här lägger du även upp de betalningsvillkor som du vill använda dig av. De alternativ som ligger upplagda i inställningarna kommer du kunna använda dig av både när du registrerar leverantörsfakturor, offerter, order samt kundfakturor. Om du vill att något av betalningsvillkoren ska vara förvalda markerar du det i kolumnen Förvalt.

Bockar du ur någon av bockrutorna i kolumnen Påminnelse skickas innebär det att de kundfakturor som har det betalsättet inte kommer att synas under fliken Påminnelser. Ett exempel är om du har postförskott som betalningsvillkor, då kan du bocka ur kolumnen Påminnelse skickas så kommer dessa fakturor inte hamna under påminnelsefliken.

När du gjort dina ändringar avslutar du med att Spara.