Felsökningsguide - Ingående balanser balanserar ej

Bokföring, Felsökning

Om du upptäcker att de ingående balanserna inte stämmer i din bokföring finns det några steg du kan följa för att felsöka detta:

1. Klicka på knappen Överför balanser från föregående år, om du bokat något mer i föregående år sedan du överförde balanserna behöver dessa uppdateras. Du hittar knappen under Register - Kontoplan och längst upp till höger ovanför din kontoplan.

När du tar ut din Balansrapport kommer du får upp frågan om du vill överföra balanser från föregående år om det uppmärksammas att ingående balanser inte stämmer överens.

2. Kontrollera att årets resultat är bokat i föregående år, om det inte är det kommer felmeddelandet angående differensen vara kvar tills resultatet är bokat och de ingående balanserna är överförda igen.

3. Om man manuellt har uppdaterat ingående balanserna på något konto kan detta göra att det inte stämmer med föregående år, det går alltid att justera de ingående balanserna genom att manuellt skriva in det aktuella värdet i kolumnen förIngående balans, ett minustecken innebär att värdet blir en kreditpost.