Betala leverantörsfakturor i Fortnox app

Bokföring

Du kan använda Fortnox App för att skapa betalningsuppdrag till banken från förvalt huvudkonto, kreditfakturor visas inte i appen. För att funktionen ska fungera måste du ha

• En bokföringlicens

• Behörighet till Betalfil.

Detta fungerar om du har en bankintegration med Handelsbanken, SEB, Danske Bank,  Swedbank eller Nordea, för övriga banker presenteras fakturorna men de går inte att betala via appen.

Lista leverantörsfakturor som ligger redo för betalning

Kopiera länk hit

När du har leverantörsfakturor som är bokförda men ej slutbetalda visas de i appen.

Betala leverantörsfaktura

Kopiera länk hit

Klicka på kortet som visar att du har leverantörsfakturor att betala och markera den eller de leverantörsfakturor som du vill betala och välj Betala, kreditfakturor visas inte i listan. Betalning görs på förfallodagen om den har passerat kommer betalningen att göras på dagens datum. Har du mer än ett bankkonto får man välja vilket konto betalningen ska göras från.

Kreditfakturor

Kopiera länk hit

Kreditfakturor visas inte i betala-kortet då dessa inte kan betalas separat utan är till för att korrigera en befintlig debet-faktura.

Om det finns kreditfakturor som matchar en debet som man har markerat för betalning får man möjligheten att lägga till dessa i betalningen utefter vissa regler.

Godkänn betalningar på banken

Kopiera länk hit

När du har valt att betala leverantörsfakturorna måste du logga in på banken för att godkänna betalningsuppdraget.