Inställningar - Tillgångstyper

Anläggningsregister

I inställningarna som du hittar uppe i högra hörnet har du möjlighet att lägga till egna tillgångstyper. Klicka på Bokföring och sedan Anläggningsregister - Tillgångstyper.

Det finns ett antal standardtyper som kommer finnas när du börjar med Fortnox Anläggningsregister.

Om du skulle vilja lägga till egna klickar du på knappen Skapa ny. Du får då ange ett nummer, en beskrivning och vilken avskrivningstyp tillgångstypen ska ha. Fyll sedan i vilka konton som ska användas för de olika typerna av bokföringshändelser. Spara när du är klar så kommer du kunna välja den nya tillgångstypen när du lägger upp tillgångar.