Betalfil

En betalfil är en typ av fil som tillåter dig att skapa och skicka betalningar direkt från ekonomisystemet till internetbanken.

Med hjälp av betalfiler undviker du manuell hantering av utbetalningar. Istället skapar du en betalfil som läses in hos din internetbank. Det enda som behöver göras är att gå in på banken och godkänna filen för att genomföra betalningen, all nödvändig information om betalningen som krävs inkluderas i filen. De flesta banker erbjuer även återrapporteringsfiler , det vill säga filer som skapas hos banken efter betalning och som läses in i ekonomisystemet för matchning mot rätt leverantörsfaktura. Olika banker hanterar betalfiler i olika format. De vanligaste filformaten för utbetalningar är ISO och LB.

Bankkoppling i Fortnox

Kopiera länk hit

Fortnox erbjuder automatiska bankkopplingar till samtliga av de stora svenska bankerna. Vill du läsa mer om hur du kommer igång med en bankkoppling, se här .

Relaterade ord
Återrapporteringsfil

Återrapporteringsfiler är sådana filer som hämtas från banken och läses in i ett ekonomisystem för att rapportera när fakturor blivit betalda.