Filkonvertering - skicka in filer till Fortnox

Byt till Fortnox, Byt

I denna artikel kommer du att lära dig hur du konverterar filer och skickar dem till Fortnox för att konvertera från ett annat ekonomisystem.

Om du ska byta till Fortnox från ett annat redovisningssystem så kan vi hjälpa dig att flytta över dina uppgifter.

Överföringen/konverteringen görs via tjänsterna Standard & Express:

Standard - Påbörjas inom 4 arbetsdagar.

Express - Påbörjas inom 2 timmar.

En express konvertering innebär att man går före i kön, jämförelsevis med standard. En express konvertering kommer att påbörjas inom 2 timmar från att vi har mottagit ärendet. Våran målsättning är sedan att ärendet ska vara klart inom ett dygn.

Det som kan påverka handläggningstiden, oavsett vilket paket man har valt, är hur mycket data som ska föras över, om datan är felaktig, eller om vi på Fortnox behöver invänta ett svar från kunden.

För att ladda upp dina filer gör du som följer:

Klicka på ditt Företagsnamn längst upp till höger och välj Import i menyn. Klicka sedan på fliken Filkonvertering.

För att skicka in filen klickar du antingen på Släpp filer här och väljer aktuell fil, eller så drar du in filerna till rutan.

Sedan kan du skriva ett valfritt meddelande, och sist väljer du i listan vilket program som du byter ifrån.

När filen är uppladdad så klickar du på knappen Ladda upp filer.

Du får då ett popup-meddelande som säger att vi har mottagit filerna, och att vi återkopplar inom ett par dagar. Du kommer att få löpande information kring hur det går med konverteringen.