Logotyp - företagets logga på utskrifter

Hantera Fortnox

Vill du att din logga ska skrivas ut när du skapar exempelvis en order, kundfaktura eller ett lönebesked, laddar du upp den under Företagsuppgifter.

Klicka på företagsnamnet uppe i högra hörnet och välj Mitt abonnemang, och sedan Företagsuppgifter i menyn till vänster.

Du kan antingen leta upp din logga på din dator och dra in den över rutan för logotyp eller så klickar du på Ladda upp. Filformatet på logotypen kan antingen vara JPG eller PNG och filens storlek får inte vara större än 2 MB.

Bilden av logotypen får heller inte vara mer än 4000 * 2200 pixlar.

Observera att du måste ha en bakgrund för din logga, du kan inte ha en genomskinlig bakgrund. Om du till exempel har ditt företagsnamn i svart text utan bakgrund kommer det bli en svart rektangel på alla utskrifter där loggan ska vara.

För att få en vit bakgrund kan du öppna din logotyp i ett bildredigeringsprogram, exempelvis Paint. När du öppnat bildfilen i Paint läggs det automatiskt en vit bakgrund under logotypen. Spara filen och ladda upp den som vanligt i programmet så kommer din logga att visas korrekt på alla utskrifter och i lobbyn.