Betalansvar och avtalsperiod

Hantera Fortnox

Som systemadministratör‍ kan du se och ändra betalansvar och avtalsperiod för ditt eller dina kunders/bolags abonnemang under Mitt abonnemang - Översikt - Abonnemang.

Avtalsperiod gäller för abonnemanget och styr hur ofta du faktureras. Du kan välja mellan 3 och 12 månader. För att byta avtalsperiod klickar du på Ändra avtalsperiod, där kan du sedan välja mellan 3 och 12 månader.

Om du samarbetar med en byrå som du är sammankopplad med i Fortnox, eller en bolagshanterare, finns möjligheten att välja vem som ska vara betalansvarig för abonnemang och/eller plustjänster. Om byrån är betalansvarig för abonnemanget är det byråns avtalsperiod som styr. Ny betalansvarig kommer att faktureras 20 dagar innan nuvarande avtalsperiod är slut, bortsett från eventuella tilläggsbeställningar som faktureras direkt.

Samarbetar du med mer än en byrå kan byråerna endast välja sig själv eller klienten som betalansvarig och aldrig den andra byrån.

Alla ändringar av betalansvar gäller för kommande fakturor, alltså den som står som betalansvarig när fakturan skapas. Abonnemang faktureras i förskott och plustjänster i efterskott.