Import av personalregister i Fortnox Lön

Lön

Om du tidigare arbetat med ett annat löneprogram så finns det möjlighet att importera ditt tidigare personalregister in i Fortnox Lön. För att göra denna import i programmet gör du följande:

1. Klicka på Register längst upp till höger och välj Personal.

2. Klicka sedan på Importera personal längst upp.

3. Här öppnas en ny ruta i programmet där du kan välja vilken typ av fil det är du vill importera. Du kan antingen importera en PAXml fil ifrån program så som: Datavara AB, Time Zynk, Fogwise, Skovik, Avancit, Timeservices, Qbis, Timeplan, Ferox, Mobigo, Jobbile, Benify, Millnet.

Du kan även importera schema och personal från Visma Lön 300/600. För att göra detta behöver du ta ut utskrifterna Arbetsschema (markera utan helgdagar) och Personalkort som pdf som du sparar ner på datorn.

PAXml-fil

Välj PAXml-fil och klicka OK, får du bestämma om du vill lägga endast till ny personal, uppdatera befintlig personal eller lägg till ny och uppdatera befintlig personal.

Efter att du har gjort ditt val, klickar du på OK och får då välja vilken fil det är som ska importeras. När du valt din fil så genomförs importen av ditt personalregister och du får en notis när importen är klar.

Därefter kommer du att finna personalen i ditt personalregister i Fortnox Lön.

Schema och personaluppgifter från Visma Lön 300/600 (pdf)

För att importera schema och personaluppgifter från Visma behöver du ta ut utskrifterna Arbetsschema (markera utan helgdagar) och Personalkort som pdf som du sparar ner på datorn. För bästa resultat av importen bör du importera Arbetsschema först och Personalkort därefter.

Läs mer här: Inför inläsning av Visma Lön 300/600 - Personalkort ‍

Under Importera personal markerar du Schema och personaluppgifter från Visma Lön 300/600 (pdf) och klickar sedan på OK

Steg 1 - Importera schema från utskriften Arbetsschema

Steg 2 - Importera personal från utskriften Personalkort