Skapa rapporter och rapportmallar

Koncern, Rapport & Analys

Du kan enkelt skapa månadsrapporter till t ex styrelse och externa ägare i Fortnox Koncern.

På under en timme kan du komma igång med professionell rapportering.

1. Klicka på fliken Rapporter och sedan Skapa rapport. Om du vill kan du först ladda ner färdiga rapportmallar på fliken Verktyg och Mallbibliotek i vänstermenyn.

2. Har du laddat ner en rapportmall kan du klicka på den högst upp för att utgå från mallen, annars kan du skapa din första rapport själv och spara som mall till nästa gång.

3. Uppe till höger i rapporten finns ett datumfält, börja med att välja den period du vill rapportera till och med (t.ex. föregående månad).

4. I rapportmallen kan du nu lägga till fält för rubrik, text, grafer, tabeller, kolumner och bilder.

5. Du kan lägga till fält mitt i rapporten genom att föra musen över en rad och sedan klicka på plustecknet på ett existerande objekt. Du kan även flytta rader/element uppåt och nedåt i rapporten med upp/ner-pilarna.

6. Du kan ställa in om ett objekt ska börja på en ny sida i pdf-versionen av rapporten (klicka på kugghjulet på objektet).

7. Du kan spara rapporten som pdf genom att klicka på ikonen uppe till höger. OBS! en pdf genereras i bakgrunden när du har sparat så det kan dröja några minuter innan den kan laddas ner eller uppdateras.

8. När du är klar med rapporten kan du klicka Spara och visa, klicka i rutan Spara som mall så behöver du bara ladda upp nästa periods data för att rapportera nästa gång.

9. Publicera till styrelsen genom att klicka på Bjud in och publicera och välj mottagare.

Hitta i rapporteditorn

Punkt 1:
Här kan du se redigera din rapport (Rapport), förhandsgranska rapporten (Förhandsgranska), se vilka som deltar i rapporten (Deltagare) samt rendera och generera en PDF (PDF).

Punkt 2:
Ställ in datum, rapportområde samt spara eller bjud in och publicera rapport.

Punkt 3:
Lägg till Rubrik, Text, Graf, Tabell, Bild, Kolumn, Beslutsuppföljning.

Punkt 4:
Trycker du på ikonen med de tre punkterna så kan rapporten sparas som mall, skapa en kopia samt tas bort.

Punkt 5:
Håll muspekaren över olika fält i rapporten för att få upp följande alternativ:
Ställa in om ett objekt ska börja på en ny sida i pdf-versionen av rapporten (klicka på kugghjulet), Lägg till fält, Flytta fältet ner/flytta fältet upp, Ta bort fältet.