Markera affärshändelse som ej klar

Fakturering

Har du skapat en offert, order eller faktura som du inte kan färdigställa direkt har du möjlighet att markera den som Ej klar i Fortnox.

Jobbar ni med flera olika användare i programmet kan detta vara en bra funktion då ni enkelt får en överblick på vilka affärshändelser som är klara och redo att skickas till kund eller bokföras.

När du står inne på t. ex. en offert ser du verktyget Ej klar uppe till höger. Klickar du på den kommer offerten att markeras med ett hänglås uppe i vänstra hörnet. Hänglåset kommer även att synas i listan över samtliga offerter. När du är klar med offerten klickar du på verktyget igen och hänglåset kommer då att försvinna.

En offert som har statusen Ej klar kan varken skickas eller skrivas ut och det går heller inte att skapa en order utifrån den, så länge den inte klarmarkeras. Samma sak gäller även för order och fakturor.