Inställningar - Lagersaldo

Fakturering

Vill du att lagersaldot för en artikel ska visas när du registrerar en kundfaktura eller order så aktiverar du det i inställningarna.

Gå till Inställningar, klicka på Fakturering och välj Registreringsvy. Under Lagersaldoindikator väljer du .

När detta är aktiverat så tillkommer en ny kolumn i registreringsvyn för kundfakturor och ordrar där aktuellt lagersaldo för den valda artikeln visas med färgikoner.

Svart ring = ingen lagervara/ingen lagervarning inställd på artikeln

Grön cirkel = disponibelt antal är högre än lagervarningen

Gul cirkel = disponibelt antal är mellan 0 och lagervarningen

Röd cirkel = disponibelt antal är 0 eller under 0

Om du på en kundfaktura eller order för muspekaren över cirkeln för lagersaldo på aktuell artikelrad får du upp en ny ruta som visar lagersaldot mer detaljerat. Disponibelt, reserverat och i lager.

Under samma inställningar finner du även lagersaldokontroll som om aktiverad ger dig en varning då beställt antal på en order eller kundfaktura är högre än disponibelt antal.