Nytt lagerinköp

Bokföring

Om du har gjort ett lagerinköp och vill att lagersaldot ska uppdateras samtidigt som du registrerar fakturan klickar du på knappen Artikelregistrering. Här visas samma information som i vyn för kontoregistrering men skillnaden är att du här även anger vilken artikel det är du köpt in i den vänstra kolumnen, Artikelnummer. Du fyller sedan i antal inköpta artiklar och till vilket á-pris du köpt in dem. I exemplet nedan kommer lagersaldot för artikel 15 att öka med 1 styck när leverantörsfakturan bokförs.

Om du använder Fortnox Lager kan du även välja inleveransdatum för artiklarna. I detta fall blir artiklarna disponibla i lagret när du markerat leverantörsfakturan med Lagerhantering klar.

Vill du ha en utförligare beskrivning på hur du registrerar en leverantörsfaktura, läs mer här: Skapa leverantörsfaktura ‍‍

Under Rapporter uppe till höger, och under rubriken Register och listor kan du ta ut en Lagerlista för att se lagerantal, kalkylkostnad och lagersaldot.