Inställningar - Stäm av konto

Bokföring

Innan du börjar använda dig av funktionen för att stämma av konto med hjälp av bankfil behöver du gå igenom inställningarna som du hittar uppe i programmets högra hörn. Vi har stöd för avstämning från följande banker: Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

Om inte de inbetalningar och utbetalningar som ska matchas mellan banken och bokföringen måste vara gjorda samma dag kan du ange hur många dagars differens du godkänner under rubriken Max dagars differens

När du aktiverar differensvarningen innebär det att du kommer få en varning om du skulle lämna en pågående kontoavstämning när det finns en differens mellan bokföringen och banktransaktionerna.

Ingående banksaldo
Observera att du, innan du börjar med kontoavstämning i Fortnox, måste ange det ingående banksaldot på det konto du ska stämma av. Saldot du anger första gången är alltså vad som finns på bankkontot den dagen du ska börja använda kontoavstämningen. Du måste även ange det ingående banksaldot vid varje räkenskapsårsskifte.

Läs här om hur du laddar ner avstämningsfilen från din bank: Stäm av konto