Att ta ut information från Visma Compact

Byt till Fortnox

I denna artikel kommer du att lära dig hur man effektivt tar ut rätt information från Visma Compact för att konvertera över till Fortnox.

Arbetar du i Visma Compact idag och vill byta till Fortnox hjälper vi dig med att överföra/konvertera ditt företag.

För att ta ut den information som du behöver till konverteringen gör du på följande sätt i Visma Compact:

Obs! Notera att enbart de filer som ni vill läsa behöver tas ut.

* Kundregister:
Arkiv → Utskriftscentral → Modul: Kundreskontra → Personregister Detalj → Bildskärm → Högerklicka → Kopiera till klippbord → Klistra in i excel och spara fil.

* Leverantörsregister:
Arkiv → Utskriftscentral → Modul: Leverantörsreskontra → Personregister Detalj → Bildskärm → Högerklicka → Kopiera till klippbord → Klistra in i excel och spara fil.

* Artikelregister:
Arkiv → Utskriftscentral → Modul: Kundreskontra → Artikellista Detalj → Bildskärm → Högerklicka → Kopiera till klippbord → Klistra in i excel och spara fil.

* SIE-filer:
Arkiv → Räkenskapsår (välj räkenskapsår som SIE-fil ska skapa, 1 SIE fil behövs per räkenskapsår) → Export → Export SIE → SIE-typ: 4 → Exportera → SIE-fil sparas ner på datorn.

* Obetalda kundfakturor:
Arkiv → Utskriftscentral → Modul: Kundreskontra → Kundreskontra, obetalda → Bildskärm → Högerklicka → Kopiera till klippbord → Klistra in i excel och spara fil.

* Obetalda leverantörsfakturor:
Arkiv → Utskriftscentral → Modul: Leverantörsreskontra → Lev reskontra, obetalda → Bildskärm → Högerklicka → Kopiera till klippbord → Klistra in i excel och spara fil.