Att ta ut information från SoftOne Professional

Byt till Fortnox

I denna artikel kommer du att lära dig hur man effektivt tar ut rätt information från SoftOne Professional för att konvertera över till Fortnox.

Arbetar du i SoftOne Professional idag och vill byta till Fortnox hjälper vi dig med att överföra/konvertera ditt företag.

För att ta ut den information som du behöver till konverteringen gör du på följande sätt i SoftOne Professional:

Obs! Notera att enbart de filer som ni vill läsa behöver tas ut.

* Kundregister:
Sök → Huvudregister → Kund → Öppna i Excel → Spara som .xlsx-format → Döp filen till Kundregister

* Leverantörsregister:
Sök → Huvudregister → Leverantör→ Öppna i Excel → Spara som .xlsx-format → Döp filen till Leverantörsregister

* Artikelregister:
Sök → Huvudregister → Artikel→ Öppna i Excel → Spara som .xlsx-format → Döp filen till Artikelregister

* SIE-filer:
Program → Redovisning → SIE → Export → Välj period och exporter. 1 SIE-fil per räkenskapsår.

* Obetalda kundfakturor:
Program → Kundreskontra → Utskrift - Saldolista → Utskriftsval → Skärm → Skrivarsymbolen → Exportera rapport till xlsx format.

* Obetalda leverantörsfakturor:
Program → Leverantörsreskontra→ Utskrift - Saldolista → Utskriftsval → Skärm → Skrivarsymbolen → Exportera rapport till xlsx format.