Rapport-tabeller - Kontoanalys i rapport-tabeller

Koncern, Rapport & Analys

För varje skapad rapport-tabell har du möjlighet att göra en kontoanalys.

Lär dig här om hur du skapar en rapport-tabell.

Kontoanalys är ett verktyg för dig för att säkerställa att du har tagit med de konton som du vill ha med i tabellen, samt kan jämföra beräkningar för att se att det är samma värden som jämförs.

Klicka på den rapport-tabell som du önskar ta fram kontoanalysen för under Komponenter - Rapport-tabeller.

Välj den rapport-tabell du önskar undersöka. Klicka sedan på Kontoanalys. Välj Aktivera till höger.

Här kan du se hanterade och ej hanterade konton i både balans- och resultaträkningen. Du har möjlighet att välja om du bara vill se balans- eller resultaträkningen genom att trycka på respektive Balans eller Resultat. (I detta fall är rapport-tabellen en resultaträkning, därav att inga balanskonton är hanterade)

Genom att trycka på Välj rader i rapport-tabell kommer du till Redigera fliken och kan se vilka konton som är utlagda på respektive rad.

Om exempelvis inte summan av raderna stämmer med summeringen på raden, kan man jämföra kontona på raderna ovanför summering, för att se att det är samma konton som jämförs.