Rapport-tabeller - Inställningar i rapport-tabeller

Koncern, Rapport & Analys

Det finns ett antal olika inställningar att göra i rapport-tabeller.

Inställningar görs för respektive rapport-tabell när den är i redigeringsläge, alternativt efter att valet Ny rapport-tabell är gjort.

Hitta rapport-tabeller

Kopiera länk hit

För enskilda organisationer hittas rapport-tabellerna under:

Ekonomi - Komponenter - Rapport-tabeller

Valbara inställningar för rapport-tabeller

Namn - Benämningen på rapport-tabellen som kommer att synas i urvalslistan.

Rubrik - Står överst i rapport-tabellen

Underrubrik - Står under rubrik i rapport-tabellen

Kategori - Avser hur rapport-tabellen ska kategoriseras, då exempelvis bara rapport-tabeller kategoriserade som Resultat kommer att vara valbara i en resultatrapport.

Visa tabellhuvud - Anger om informationen ovanför strecket ska visas i rapport-tabellen eller inte, som förval visas det.

Visa nollrader - Anger om även rader med 0 ska visas eller inte, som förval visas det inte.

Antal decimaler - Auto är satt som förvald, vilket betyder att systemet alltid skalar enligt vad som passar bäst att visa utifrån antalet siffror. Ändra om ett fast antal decimaler alltid önskas, eller exempelvis inga.

Nummerskalning - Väljs om en nummerskalning önskas, auto betyder samma här som för antal decimaler.

OBS! om nummerskalning och antal decimaler väljs, och ett konto innehåller ett lägre belopp än skalning och decimaler är inställda för, så kommer inte det kontot att visas i rapport-tabellen!

Radmall - Anger vilken radmall som styr rapport-tabellen

Synlighet - Anger var rapport-tabell-konfigurationen ska vara tillgänglig. Förvald är organisation.

Här är det skillnad mellan en rapport-tabell som skapas för en organisation och en som skapas i en koncern.

Val i Rapport & Analys:

Val i Fortnox Koncern:

Privat - Konfigurationen är endast tillgänglig för den som skapat rapport-tabellen

Organisation - Konfigurationen är tillgänglig för alla användare i organisationen

Koncern, synlig en nivå - Konfigurationen är tillgänglig för användare i moderbolaget och dess direkta dotterbolag

Koncern, synlig alla nivåer - Konfigurationen är tillgänglig för användare i moderbolaget och alla underliggande dotterbolag

Kopieringsskydd - Ja/Nej

En kopieringsskyddad komponent kan inte ändras eller kopieras av organisationer som den är delas med via synlighetsinställningar. Notera att kopieringsskyddet endast gäller organisationerna som komponenten delas till. Ägaren av komponenterna kan ändra eller kopiera fritt.

Glöm inte att spara inställningarna innan rapport-tabellen stängs.