Integrera Fortnox med ett annat system

Följ

Om du vill förenkla din administration har du möjlighet att koppla samman ditt Fortnoxprogram med något av dina för- eller eftersystem. Ett exempel är om du har en webbshop där du vill att dina kunders fakturor direkt ska hamna i Fortnox när en beställning har gjorts. Ett annat exempel är om du har ett lagersystem som du vill koppla samman med ditt bokföringsprogram. För att det ska vara så enkelt som möjligt att göra denna typen av kopplingar, så kallade integrationer, kan du själv söka efter de företag som kan integreras med Fortnox.

Film: Lägg till integration

Börja med att klicka på ditt företagsnamn uppe till höger och välj sedan alternativet Administrera användare.

Du kommer då till nedanstående vy där du under blocket Integration ser dina aktuella integrationer. Klicka på knappen Lägg till integration. Sök på det företag du vill integrera med och klicka sedan på Spara.

När du sparat kommer du få en kod som du måste ange hos företaget du ska integrera med. För att förenkla har du möjlighet att kopiera API-koden direkt från rutan, för att enklare få ut den och kunna skicka den vidare. Till höger om koden har du en ikon som kopierar API-koden till utklipp. När koden är sparad hos integratören kommer kopplingen vara klar. Du ser alltid vilken status en integration har i kolumnen Status. Om du skulle vilja ta bort en integration klickar du på papperskorgen längst ut till höger på raden.

Här kan du läsa mer ingående om hur integrationerna med Fortnox fungerar.

De 5 vanligaste frågorna ang. Fortnox API

1. Hur får jag tillgång till den API-kod som krävs för att upprätta en integration?
Det får du genom att klicka på ditt företagsnamn i programmets högra hörn. Välj alternativet Administrera användare och klicka sedan på knappen “Lägg till Integration”. Sök efter den specifika integrationen som du ska kopplas samman med och klicka på spara så kommer API-koden att visas. Om integrationen inte är publik skriver du, istället för integratörens namn, in det “Client-ID” som integratören ger dig.

2. Jag har har tagit ut min API-kod, men det står att "API-licens saknas", vad har jag gjort för fel?
En integrationslicens krävs för att du ska kunna koppla samman Fortnox med något annat system. Klicka på ditt företagsnamn i programmets högra hörn. Välj alternativet Administrera användare och klicka sedan på knappen “Lägg till licens”. Beställ en licens för “Integration”.

3. Vad kostar det att ha en integration?
En integrationslicens kostar 59 kronor i månaden. Sedan behöver du tillgång till de licenser som du använder dig utav via integrationen. Om du till exempel ska skicka in fakturor till Fortnox, så behöver du även en programlicens för Fortnox Fakturering.

4. Vilka integrationer finns redan tillgängliga mot Fortnox?
Samtliga integrationer som är färdigbyggda mot Fortnox hittar du här: https://www.fortnox.se/kopplingar/

5. Jag är byråpartner till Fortnox, hur många API-koder behöver jag ta ut för mina klienter? Räcker det med en API-kod för min klienthanterare?
Du behöver ta ut en API-kod för varje specifik integration som dina klienter ska använda sig utav.