Aktivera e-faktura

För att börja skicka och ta emot e-faktura i Fortnox behöver du först klicka på Inställningar (kugghjulet längst upp till höger) och därefter på Fakturering eller Leverantörsfakturor. Välj sedan Digitalt flöde - E-faktura.

Välj JA i fältet Aktivera stöd för e-faktura. Du kan även styra om du enbart ska kunna skicka e-fakturor eller även ta emot dem.

GLN-nummer är inte obligatoriskt och används oftast av exempelvis bolag som vill kunna koppla försändelsen till specifika avdelningar, platser. Du kan läsa mer här

I fältet Inbjudningsmeddelande kan du skriva en text som du vill kommer med när systemet skickar ut en inbjudan till dina leverantörer och kunder.

I fälten E-post och Telefon skriver du in de kontaktuppgifter som du vill att vi använder när vi behöver komma i kontakt med dig gällande e-faktura.

När du sparat dina inställningar är ditt företag aktivt i vårt register för företag som kan skicka eller ta emot e-faktura. Det finns inget centralt register i Sverige över vilka företag som kan skicka och ta emot e-faktura, utan varje operatör med e-faktura har sitt eget register.

Nästa steg är att meddela dina kunder och leverantörer att du nu kan skicka och ta emot e-faktura.

Läs mer här:
Skicka e-faktura till privatperson
Skicka e-faktura till företag

Ta emot e-faktura från leverantörer