Skapa momsfaktura

Behöver ditt företag skapa en faktura där enbart moms ska faktureras så kan du skapa en momsfaktura.

Skapa momsfaktura

Följ nedan steg för att skapa en momsfaktura i Fortnox Fakturering.

1. Välj Meny - Fakturering.
  2. Klicka på Skapa ny längst upp till höger.
  3. Välj Kund.
  4. Kontrollera att Fakturadatum och Förfallodatum stämmer.
  5. Skriv in “Moms” i fältet för benämning eller välj artikel från artikelregistret.
    Läs mer här om hur du skapar artiklar i artikelregistret:
    Artikelregister - Lägg till artikel
  6. Skriv in Antal och á-pris som motsvarar den moms som ska faktureras
  7. Under Försäljningskonto är det viktigt att välja det momskonto du vill att momsen ska bokföras mot, och att det står 0 under Moms på artikelraden.
  8. Spara fakturan eller Bokför direkt om du är klar.

Skaffa utskriftsmallen Faktura - Enbart MOMS

För att informationen ska visas korrekt på fakturan ut mot fakturamottagaren behöver du kontakta supporten och be dem lägga in utskriftsmallen Faktura - Enbart MOMS.

1. Klicka på Hjälp uppe till höger.