Fortnox Användarstöd

Koppla ihop Fortnox med Kivra

Med vår koppling till Kivra kan du enkelt få leverantörsfakturor och bokföringsunderlag in i Fortnox.

 

1. Skaffa företagsbrevlåda hos Kivra

För att få igång kopplingen behöver du först och främst en företagsbrevlåda hos Kivra. För mer information och registrering av företagsbrevlåda, klicka här: Kivra: Starta företagsbrevlåda

 

2. Ge behörighet för Inkomna fakturor / dokument

För att kunna göra kopplingen behöver du behörigheten för Inkomna fakturor / dokument. Detta ändrar systemadministratören under Administrera användare.

1.png 

 

3. Skapa koppling till Kivra

När företagsbrevlådan har registrerats går det att ansluta Fortnox genom att klicka på Skapa koppling under fliken Inkomna dokument i Bokföringen. 

Kivra_tomt.png

 

Kopplingen skapas med hjälp av organisationsnumret som är registrerat under Företagsuppgifter.

Kivra_koppla.jpg

 

4. Logga in i Kivra och godkänn Fortnox

För att Fortnox ska kunna hämta din post från Kivra måste du nu logga in i Kivra, och godkänna Fortnox som integratör i Kivras inställningar. Innan du gjort detta kommer inte någon post att hämtas från Kivra till Fortnox.

Kivra_n_stanklart.png

När kopplingen godkänts kommer du snart att få dina dokument listade under Inkomna dokument.

 

Hantera post under Inkomna dokument

När det finns inkomna dokument att hantera kommer dessa att listas under Inkomna dokument, observera att det kan vara viss fördröjning innan dokumenten laddas upp. 

När du klickar på ett dokument i listan visas det till höger och via knapparna väljer du om det är en leverantörsfaktura, bokföringsunderlag eller om det inte är bokföringsunderlag.

Kivra_lista.png

Klickar du på knappen Inte underlag så döljs dokumentet i listan i Fortnox, men finns kvar i din företagsbrevlåda hos Kivra.

När du valt att sortera som bokföringsunderlag respektive leverantörsfaktura kommer dokumentet att kopieras från Kivra och du kan enkelt koppla det genom att klicka på den orange bild-knappen till höger när du skapar en ny verifikation eller en ny leverantörsfaktura.

Leverantörsfakturan kan du även skicka vidare för tolkning. 

OBS! Det är enbart pdf-dokument som går att läsa in, en del dokument som kommer till Kivra är i HTML-format och dessa går alltså inte att få över till Fortnox.

 

Endast dokument som är olästa i Kivra hämtas

Till Fortnox hämtas endast olästa dokument in. Vill du att ett dokument som redan är läst i Kivra men inte tidigare hanterats ska bli synligt under Inkomna dokument i Fortnox så behöver du markera dokumentet som oläst i Kivra. Dokument som redan har hanterats i vyn i Kivra, kommer ej att bli synliga även om de markeras som oläst i Kivra.  

 

Avbryt koppling

Om du inte vill att dokumenten i din företagsbrevlåda hos Kivra ska visas i Fortnox kan du avbryta kopplingen genom att klicka på knappen Kivra i verktygsfältet uppe till höger.