Lätt att skapa faktura med rot- eller rutavdrag

Följ

Om du säljer tjänster där dina kunder kan få rot- eller rutavdrag kan du enkelt skapa denna typ av fakturor i Fortnox. Du aktiverar funktionen för Husarbete i inställningarna och markerar sedan de artiklar där avdrag ska göras. I kolumnen till höger om Husmarkeringen anger du vilken typ av arbete som utförts, t.ex. målning eller städning.

Under verktyget Husarbete uppe på fakturan kontrollerar du din kunds personnummer och kan även justera det belopp som kunden ansöker om skatteavdrag för samt antalet faktiskt arbetade timmar som ska redovisas till Skatteverket. Längst ner på fakturan ser du hur stort skatteavdraget blir.

Läs mer om hur du skapar husfakturor här.