Lägg till användare, tilldela licens och redigera behörigheter

Följ

I alla Fortnox program kan ni vara flera användare. Är du administratör har du möjlighet att välja vilka delar av ett program som en användare ska ha tillgång till. Genom att tilldela behörighet till de olika delarna i ett program kan du bestämma vad en användare ska kunna göra och även begränsa åtkomsten till vissa funktioner i programmen. Om du använder dig av Fortnox Bokföring och Fakturering kan du exempelvis välja att en användare ska kunna skapa fakturor men inte kunna bokföra eller makulera dem.

Lägg till användare
För att lägga upp nya användare och redigera behörighet måste du vara system- eller programadministratör för programmet. Börja med att klicka på ditt företagsnamn uppe i högra hörnet och välj sedan alternativet Administrera användare. Du kommer då se vilka programlicenser ni har samt vilka användare som har tillgång till ditt företag.

För att lägga till en ny användare klickar du på den orangea knappen Lägg till användare som du ser ute i högra hörnet.

Du får då upp nedanstående ruta där du fyller i användarens uppgifter. Användarnamn, namn, e-post och lösenord är obligatoriskt att fylla i. Observera att du enbart behöver fylla i användarnas namn i fältet "Användarnamn", snabel-a och siffrorna i ert användar-ID kommer att fyllas i med automatik.

Här kan du välja att inloggningsuppgifterna med automatik skickas till användaren när du sparar. Användaren får då en länk för att välja sitt lösenord. Alternativt kan du som administratör välja ett lösenord till användaren som du behöver kommunicera till denne.

Om du aktiverar SMS-autentiseringen kommer det skickas en kod till användarens mobil varje gång han loggar in i Fortnox. Det blir alltså ett extra steg vid inloggning i programmen för att utöka säkerheten. Tjänsten kostar 0,69 kr per SMS.

Tilldela licens och redigera behörighet
För att tilldela en licens till en användare klickar du på programsymbolen som tillhör den användare du vill redigera behörighet för.

Då kommer nedanstående ruta upp där du tilldelar behörighet genom att bocka för de funktioner som användaren ska kunna göra. Avsluta med att spara.

Du kan även ställa in behörigheten för rapporter och register för en användare.

För register kan du göra dessa behörighetsinställningar.

För register kan du göra dessa behörighetsinställningar.