Fortnox Användarstöd

Autogiro medgivanden och betalningsuppdrag

Skicka eller skapa autogiromedgivanden och betalningsuppdrag

För autogiro kan du skicka eller skapa medgivanden och betalningsuppdrag till banken som skickar dem vidare till Bankgirot. För vissa banker kan du skicka autogiro direkt till internetbanken. För övriga kan du genom att skapa betalfiler med medgivanden och betalningsuppdrag ladda upp dessa på din internetbank.

När du väljer att skicka eller skapa filen så inkluderas allt som är möjligt att skapa fil på. När de gått igenom Bankgirot så kommer de att skicka tillbaka en återrapporteringsfil till din internetbank som ger dig status på dina medgivanden och betalningsuppdrag. Dessa kan du hämta från din internetbank och läsa in i Autogiro under fliken Läs in fil. För mer information om hur du hanterar medgivanden och betalningsuppdrag i Autogiro, se Kom-igång med Autogiro.


Ställ in betalfiler

Det första du behöver göra är att skapa det bankkonto som du vill hantera autogiro ifrån. Där behöver du ange vilken bank ni använder er utav. För att kunna hantera autogiro till banken via fil behöver du fylla i ert kundnummer hos Bankgirot. Fyll också i ert Bankgiro eller om ni har Nordea, ert Plusgiro. 

Ska_rmavbild_2019-08-14_kl__11_43_54.jpg

Ska_rmavbild_2019-08-14_kl__11_50_24.jpg