Artikelregister i Fortnox app

I Fortnox app kommer du åt ditt artikelregister och kan både lägga till och redigera artiklar.

Skapa artikel

1. Välj Artiklar i menyn, så kommer du till ditt artikelregister.

2. För att lägga till en ny artikel i ditt register klickar du på den gröna texten + Lägg till artikel.

3. Fyll i uppgifter om din artikel
När du klickat på Lägg till artikel behöver du välja om din artikel är en vara eller tjänst.
Fyll sedan i namnet på din artikel, pris exkl. moms samt enhet.

Om din artikel är av typen vara har du möjlighet att markera den som lagervara och fylla i antal du har på lager. Observera att ifall du även har en aktiv lagerlicens så kan antal inte justeras manuellt, utan behöver göras via en inleverans eller inventering.

Om du har aktiverat husarbete på webben så kan du också välja typ av husarbete på din artikel.
Den förvalda momsen på din artikel baseras på vilket förvalt försäljningskonto du har i webben och kan inte ändras i appen.

Tryck på Spara för att lägga till din artikel.

Redigera artikel

För att redigera inställningarna på en artikel väljer du aktuell artikel i artikelregistret, ändrar de inställningar du önskar och trycker på Uppdatera.

Radera/inaktivera artikel

För att radera en artikel väljer du aktuell artikel i artikelregistret och klickar på Radera. Om det inte går att radera artikel på grund av att den används på ett eller flera dokument så får man valet att istället inaktivera artikeln. Artikeln visas då inte i appen men det går att aktivera den igen i webben.

Begränsningar Artiklar i appen

Det finns inget stöd för att använda flera olika prislistor i appen. Det pris som anges på en ny artikel sparas ned på förvalda prislistan i webben och för befintliga artiklar så hämtas också priset från den förvalda prislistan i webben.