Skicka fakturakopia till kunden

Om du skickat en faktura med Fakturaservice och du själv vill hjälpa kunden genom att mejla fakturan till dem kan du antingen skicka den direkt i Fortnox, eller tipsa din kund om att besöka vår fakturaportal www.minfaktura.fortnox.se för att själv hämta ner fakturakopian.

Vill du skicka fakturan gör du så här:
Gå in på fakturan, välj faktureringssätt Utan Fakturaservice, samt E-post eller Skrivare som distributionssätt och klicka på Skicka.

Den faktura som då antingen mejlas eller skrivs ut kommer att vara fakturaservice-versionen av fakturan, och alltså innehålla rätt information om bankgiro och OCR-nummer.

Vill du lära din kund hur man själv gör för att hitta information om sina fakturor, kan du hänvisa till www.minfaktura.fortnox.se. Där loggar man in med BankID eller fakturans OCR-nummer och postnummer.
Väl inloggad kan man få fram alla dokument kopplade till fakturan (såsom påminnelser och efterkrav), och även se hur mycket som finns kvar att betala.