Leverans av fakturor - Fakturaservice

För att göra det så smidigt som möjligt när du fakturerar med Fakturaservice kan du välja förvalt distributionssätt i kundkortet.
Detta gör du under Register - Kunder - Aktuell kund - Faktureringsuppgifter - Faktura.
Fyll i e-postadressen och välj e-faktura, e-post eller utskrift. Då ligger det förvalt när du skickar fakturor även med Fakturaservice.

E-post eller utskrift

Väljer du att fakturorna ska skickas ut via e-post kontrollerar vi att e-postmeddelandet kommer fram. Om ett e-postmeddelande inte kommer fram på grund av t.ex felaktig e-postadress skickas fakturan istället om som brev. Observera att det inte syns ifall en faktura till exempel hamnar i spamfiltret hos mottagaren, utan vi kan endast kontrollera att vi inte får något felmeddelande från mottagarens e-postserver.

Väljer du att fakturorna ska skickas ut via e-faktura kontrollerar vi att e-fakturan kommer fram. Om en e-faktura av någon anledning avvisas av mottagaren skickas fakturan om med alternativt distributionssätt. I första hand skickas fakturan om via e-post, om det finns en korrekt e-postadress på kunden. I andra hand skickas fakturan istället om som brev.

Observera att mottagaren av e-faktura kan kräva att referensnummer eller projektnummer finns med på fakturan, för att den ska kunna levereras till mottagaren. Referensnumret får du av din kund och ska ifyllas i fältet Er elektroniska referens på fakturan.

Även projektnumret får du av din kund och det måste skickas med på ett speciellt sätt för att fakturan ska kunna levereras och bli godkänd. Projektnumret ifylls i fältet Extrafält 1 e-faktura på fakturan.

Här kan du läsa mer om e-faktura: Kom igång med e-faktura

A- eller B-post

Om du har valt att skicka dina fakturor via post skickas de som standard ut med B-post via antingen Posten eller Bring, beroende på vilket postnummer din kund har.
Fakturor som skickas med Fakturaservice innan klockan 13.00 postas i regel samma dag.
Om du vill att dina fakturor istället ska skickas via A-post kostar det 2 kr extra per utskick. Om du är intresserad av detta så maila till finans@fortnox.se så hjälper vi dig att ändra till A-post för kommande fakturor.

Bilaga

Vill du skicka med en bilaga på din faktura så väljer du att koppla dokument till fakturan och klickar sedan i Inkludera vid skicka. Att skicka med en bilaga kostar 1 kr per mail, och för ordinarie postgång blir priset 2 kr för första sidan och 1 kr för varje efterföljande sida.