Fortnox Användarstöd

Fakturaservice bortskrivning - boka bort avgifter och registrera betalning

Har du fått betalt direkt till dig för en faktura skickad med Fakturaservice, eller ligger det kvar ett restbelopp som du vill skriva bort?

Klicka på den lilla symbolen av en domarklubba vid fakturan.

domarklubba-fakturaservice.jpg

I rutan som öppnas väljer du Hantera Fakturan högst upp till höger och klickar sedan på Jag har fått betalt på annat sätt.

hantera-fakturan.jpg

 

I den nya rutan som öppnas kan du avsluta hanteringen av det belopp du anger. Du kan även välja om vi ska hantera bokföringen av inbetalningen och mot vilket konto.

betalt-annat-s_tt.jpg

Finns det avgifter kopplade till fakturan måste du ta ett beslut om det är du som ska stå för dem eller om du vill att din kund fortfarande ska göra det.

 

avgifter-betalning.jpg

 

Du får nu en bekräftelse på att din rapportering är på väg till oss.

notis-rapporterad.jpg

Vet du redan nu hur du vill bokföra händelsen, väljer du Ja (annars kan du alltid bokföra händelsen senare via Inbetalningar).

Har du rapporterat inbetalning på grund av att du fått en betalning från kunden direkt till dig, bokför du betalningen direkt mot det konto pengarna kommit in på.

inbetalning-bokf_r.jpg

Vill du däremot boka bort fakturasaldot mot ett annat konto, ändrar du beloppet i rutan Betalt i sek till 0:- (eftersom 0:- blivit betalt), och klickar sedan på bokstaven B till höger om nollan.

inbetalning-bortskrivning.jpg

I den nya rutan väljer du ett eller flera bokföringskonton du vill skriva bort fakturabeloppet mot, och klickar på Spara.

bortskrivning-konto.jpg

Därefter är det bara att klicka på Bokför, så är bortskrivningen bokförd.

bortskrivning-bokf_r.jpg