Fakturaservice som faktureringssätt

För att komma igång med Fakturaservice behöver du gå igenom en snabb guide för att ställa in några inställningar samt acceptera avtalet. Du kommer till guiden genom vår säljsida för Fakturerings- och betaltjänster som du hittar under menyn uppe till vänster.

Välj faktureringssätt

När du godkänt avtalet för Fortnox Finansiella tjänster så har du tillgång till Fortnox Fakturaservice som faktureringssätt. Du kan välja att skicka fakturan med Fakturaservice från fakturavyn och även från fakturalistan. Du hittar knapparna längst ner till höger på skärmen.

Med Fakturaservice skickar Fortnox fakturan åt dig, samt hanterar och bokför inbetalningen automatiskt när din kund betalar. Utan Fakturaservice skickar du själv fakturan och hanterar betalningen.

Det går även att välja olika faktureringssätt på olika kunder. Går du in på en kund i kundregistret så hittar du inställningen för detta under fliken Faktureringsinställningar och sektionen E-dokument - Faktura.

Automatiska påminnelser

Använder du Fakturaservice som faktureringssätt kan du välja om dina skickade fakturor ska få påminnelser automatiskt utskickade eller inte. Med automatiska påminnelser går första påminnelsen ut 7 dagar efter fakturan förfaller. Oavsett om du väljer med eller utan automatiska påminnelser hjälper vi dig att pricka av och bokföra betalningen när din kund betalar fakturan.

Du kan styra om alla dina fakturor ska skickas med eller utan automatiska påminnelser under inställningarna för Fakturaservice. Du hittar inställningarna genom att klicka på kugghjulet uppe till höger och sedan välja Fakturering - Fakturatjänster - Fakturaservice.

Vill du så kan du även styra detta per kund genom att ändra inställningen inne på din kund i kundregistret. Du hittar det på samma ställe som inställningen för faktureringssätt under fliken Faktureringsinställningar och sektionen E-dokument - Faktura.