Fortnox Användarstöd

Leverans av fakturor

För att göra det så smidigt som möjligt när du fakturerar och säljer dina fakturor kan du lägga in fakturaleveranssätt i kundkortet. Detta lägger du in under Register - Kunder - Aktuell kund - Faktureringsuppgifter - Faktura. Fyll i e-postadressen och välj e-faktura, e-post eller utskrift. Då ligger det förvalt även när du säljer fakturor.

kund-distributionss_tt.jpg

 

Väljer du att fakturorna ska skickas ut via e-post kontrollerar vi att e-postmeddelandet kommer fram. Om ett e-postmeddelande inte kommer fram på grund av till exempel felaktig e-postadress skickas fakturan istället om som brev.
Observera att det inte syns ifall en faktura till exempel hamnar i spamfiltret hos mottagaren, utan vi kan endast kontrollera att vi inte får något felmeddelande från mottagarens e-postserver.

Väljer du att fakturorna ska skickas ut via e-faktura kontrollerar vi att e-fakturan kommer fram. Om en e-faktura av någon anledning avvisas av mottagaren skickas fakturan om med alternativt distributionssätt. I första hand skickas fakturan om via e-post, om det finns en korrekt e-postadress på kunden. I andra hand skickas fakturan istället om som brev.
Observera att mottagaren av e-faktura kan kräva att referensnummer eller projektnummer finns med på fakturan, för att den ska kunna levereras till mottagaren.

Referensnumret får du av din kund och ska ifyllas i fältet Er elektroniska referens på fakturan.

e-faktura-referens.jpg

 

Även projektnumret får du av din kund och det måste skickas med på ett speciellt sätt för att fakturan ska kunna levereras och bli godkänd. Projektnumret ifylls i fältet Extrafält 1 e-faktura på fakturan.

e-faktura-projektnummer.jpg

 

Här kan du läsa mer om e-faktura: Kom igång med e-faktura