Aktivera arbetsgivarintyg

OBS! Arbetsgivarintyget är under pilotfas och är du intresserad av att vara testpilot är du välkommen att kontakta supporten.

För att komma igång med Arbetsgivarintyg i Fortnox lön behöver du ha ett konto på Arbetsgivarintyg.nu som är a-kassornas e-tjänst.

Har du inget konto så registrerar du ert företag på deras hemsida, inloggning sker med BankID. När kontot är skapat så får du en API-nyckel och ett arbetsgivar-Id som du sedan registrerar i Fortnox lön under Inställningar - Lön - Arbetsgivarintyg.

Har du redan ett konto loggar du in som arbetsgivare och hittar API-nyckel och arbetsgivar-Id under “Redigera företag” som du behöver för integrationen mellan Fortnox lön och Arbetsgivarintyg.nu.

Er API-nyckeln och arbetsgivar-Id registrerar ni sedan under Inställningar - Lön - Arbetsgivarintyg och sparar. Integrationen är därefter klar.