Fortnox Användarstöd

Varför får jag meddelande om att det är dags att göra semesterårsavslut?

Har du anställda som tjänar in semesterdagar så ska du varje år göra ett semesterårsavslut. Det är i semesterårsavslutet som systemet beräknar hur många nya betalda semesterdagar den anställde får. Finns det betalda dagar kvar på det gamla semesteråret så överförs dessa till sparade dagar och så vidare.

I Fortnox Lön påminner vi om när det enligt era inställningar och uppgifter är dags att göra semesterårsavslutet. Detta meddelande visas tills dess att det inte finns någon anställd kvar att göra semesterårsavslutet för.

Vad behöver du göra?

 1. Skapa semesterberedning för att sedan göra semesterårsavslutet.
  Läs mer här:
  Skapa semesterberedning/semesterårsavslut
  Checklista vid semesterårsavslut 1 april-31 mars
  Checklista vid semesterårsavslut 1 januari-31 december

 2. Har du några anställda som inte ska ingå i semesterberedningen så sätt NejSka ingå i semesterberedningen på den anställde under Register - Personal - Semester - Inställningar till semesterberedning.

  semesterberedning-insta_llningar-fortnox.jpg
 3. Har du anställda som har slutat så kontrollera så det finns ett Anställd t.o.m datum samt att den anställde har NejAktiv under Register - Personal - Anställning om alla löner är utbetalda.

  ansta_lld-tom-fortnox.jpg
 4. Har ni precis börjat med Fortnox Lön och redan gjort semesterårsavslutet i ert tidigare lönesystem så lägg till ett datum i Beräknad t.o.m som motsvarar sista dagen i ert semesterår som ni redan har gjort semesterårsavslut för. Detta hittar du under Register - Personal - Semester.

  semesterberedning-bera_knad-tom.jpg