Skapa kundfaktura i Fortnox app

Har du Fortnox Fakturering? Ladda ned Fortnox App så får du möjlighet att fakturera på ett ännu smidigare sätt, via telefonen.

Skapa standardfaktura

1. Klicka på det gröna plustecknet längst ned och välj Kundfaktura.

2. Klicka på Välj mottagare och välj vilken kund fakturan ska skickas till. Här visas alla kunder som finns i ditt kundregister.

3. Klicka på Lägg till något under Vad ska du ta betalt för?.

Här väljer du vilken typ av artikel fakturan avser, och du kan sedan antingen välja en artikel från ditt artikelregister eller skriva in en benämning, om inte aktuell artikel finns upplagd.
    Ange Pris och Antal.

Du kan även ändra Enhet om det är aktuellt.

4. Välj Gå vidare för att se en sammanställning av fakturan.
    Väljer du Spara som utkast så sparas fakturan så kan du hantera den vid ett senare tillfälle.

När du klickat på Gå vidare kan du justera vissa fakturadetaljer såsom Fakturadatum och Betalningsvillkor samt förhandsgranska fakturan. Klickar du på Skicka nu så skickas fakturan till kunden, i samband med att du gör det så bokförs även fakturan.

Från appen kan fakturan skickas som e-post eller e-faktura, det distributionssätt som visas i denna vy hämtas från dina inställningar på din kund.

Läs mer här:

Skicka påminnelsefaktura i Fortnox app

Skapa faktura med annan momstyp

Välj fakturatyp
För att skapa en faktura med en annan momstyp väljer du fakturatyp Vanlig faktura. Har du en momstyp inlagd på din kund sedan tidigare kommer den att hämtas in i appen.

Välj kund
När du väljer din kund kommer den momstyp som ligger inlagd på kunden att visas i grön text längst upp till höger om du har en momstyp som avviker från standard SE. Se exempel nedan vid SE omvänd skattskyldighet. De aktuella momsregler och tillhörande texter kommer att visas på fakturan. Klicka sedan på att Gå vidare för att skicka fakturan.

Skicka fakturan
När du har klickat på Gå vidare hamnar du på denna sida. Här kan du förhandsgranska fakturan och justera vissa fakturadetaljer. När du känner dig klar klickar du på Skicka nu. Från appen kan fakturan skickas som e-post eller e-faktura, det distributionssätt som visas i denna vy hämtas från dina inställningar på din kund.

QR-koder för att ladda ner appen

Öppna mobilkameran och håll över QR-koden för att ladda ner appen.

App Store Google Play
appstore-fortnox-app.jpg play-fortnox-app.jpg

Begränsningar i Fortnox app

VI arbetar löpande med att förbättra vår app, men det finns en del skillnader i vad du kan göra i programmet via appen jämfört med webben.

Läs mer här:

Begränsningar i Fakturering i Fortnox app