Kundfakturor i Fortnox App

Har du Fortnox Fakturering? Ladda ned Fortnox App så får du möjlighet att fakturera på ett ännu smidigare sätt, via telefonen.

Skapa faktura

1. Klicka på det gröna plustecknet längst ned och välj Kundfaktura.

2. Klicka på Välj mottagare och välj vilken kund fakturan ska skickas till. Här visas alla kunder som finns i ditt kundregister.

3. Klicka på Lägg till något under Vad ska du ta betalt för?.

Här väljer du vilken typ av artikel fakturan avser, och du kan sedan antingen välja en artikel från ditt artikelregister eller skriva in en benämning, om inte aktuell artikel finns upplagd.
    Ange Pris och Antal.

Du kan även ändra Enhet om det är aktuellt.

4. Välj Gå vidare för att se en sammanställning av fakturan.
    Väljer du Spara som utkast så sparas fakturan så kan du hantera den vid ett senare tillfälle.

När du klickat på Gå vidare kan du justera vissa fakturadetaljer såsom Fakturadatum och Betalningsvillkor samt förhandsgranska fakturan. Klickar du på Skicka nu så skickas fakturan till kunden, i samband med att du gör det så bokförs även fakturan.

Skicka påminnelser

1. Klicka på kortet som meddelar att du har påminnelser att skicka.
  2. Välj vilken/vilka påminnelser du vill skicka genom att markera fakturorna i listan.
  3. Tryck på fakturaraden för att få en översikt med mer detaljerad information om fakturan.

Avgränsningar

- Vi har i första versionen av fakturering i appen inte stöd för hantering av ROT/RUT. Detta är något som kommer framöver.
- Valuta hämtas från kundkort. Det finns ej möjlighet att ändra valuta på fakturan.
- Fakturerar ni enligt speciella momsregler, omvänd betalningsskyldighet, export etc. kommer detta inte kunna hanteras. Endast momstypen “SE” kan hanteras i första versionen
- I appen kan du inte ändra räkenskapsår. Det är det förvalda räkenskapsåret i inställningarna som styr vilket år du hamnar i när du loggar in i appen.

QR-koder för att ladda ner appen

Öppna mobilkameran och håll över QR-koden för att ladda ner appen.

App Store Google Play
appstore-fortnox-app.jpg play-fortnox-app.jpg