Frågor & svar integritetsmeddelande

Vad är ett Integritetsmeddelande?
Det beskriver för dig hur Fortnox behandlar dina personuppgifter.
Enligt GDPR ska alla, så kallade, personuppgiftsansvariga informera dig om hur dina personuppgifter behandlas. En del företag kallar denna information för privacy policy, dataskyddspolicy eller integritetspolicy.

Varför informerar ni om att ni har uppdaterat ert Integritetsmeddelande?
Vi har uppdaterat texten i vårt integritetsmeddelande.
Vi har i version mars 2020 bland annat har tydliggjort hur dina uppgifter som användare och enskild firmas uppgifter hanteras. Vi har också följt Datainspektionen och EU:s råd om att klargöra vilka skyddsnivåer som används för att behandla personuppgifter i molntjänster som tillhandahålls av leverantörer från USA, där vi tydliggjort att de alla är privacy shield certifierade.


Varför behöver jag inte godkänna Integritetsmeddelandet?
Integritetsmeddelanden behöver inte godkännas, utan enligt GDPR räcker det att du får information om behandlingen och uppdateringarna. Du kan fortsätta använda Fortnox program som vanligt.

Vad innebär det här för mig?
Det innebär att du som användare eller kund, vid enskild firma, kan ta del av hur dina personuppgifter behandlas. Du behöver inte göra något ytterligare, men läs gärna integritetsmeddelandet för att veta hur just dina uppgifter hanteras.


Vad har ni förändrat jämfört med föregående Integritetspolicy?
Vi har i version mars 2020 bland annat har tydliggjort hur dina uppgifter som användare och enskild firmas uppgifter hanteras. Vi har också följt Datainspektionen och EU:s råd om att klargöra vilka skyddsnivåer som används för att behandla personuppgifter i molntjänster som tillhandahålls av leverantörer från USA, där vi tydliggjort att de alla är privacy shield certifierade.


Vart vänder jag mig om jag har frågor rörande innehållet i Integritetsmeddelandet?
Om du har en specifik fråga rörande innehållet i Integritetsmeddelandet är du välkommen att mejla den till oss på dataskydd@fortnox.se.

Kan jag avsluta mitt avtal med Fortnox om jag inte godkänner till Integritetsmeddelandet?
Du kan avsluta ditt abonnemang hos oss enligt vad som framgår av avtalet.
Behandlingen av dina uppgifter krävs i vissa fall för att kunna vara användare eller kund i användningen av tjänsten. I andra fall kan det vara att du deltagit i en utbildning hos oss eller haft ett ärende till oss.
I dessa fall kan uppgifterna behövas för att kunna delta på utbildningen eller för att du ska kunna får svar på dina ärenden. Dina rättigheter att bli raderad framgår av integritetsmeddelandet under rubriken “Vilka rättigheter har du?” men vi hjälper dig gärna om det är något specifikt du tänker på som du vill veta eller om du vill begränsa en specifik behandling av personuppgifter.


Här kan du läsa hela integritetsmeddelandet för Fortnox.

Här kan du läsa hela integritetsmeddelandet för Fortnox Finans.