Kreditera husfaktura

Behöver du kreditera din husfaktura börjar du med att gå in på den och klicka på Skapa kreditfaktura nere till vänster eller ovanför kundfältet. Kan du inte välja Skapa kreditfaktura beror det på att fakturan inte är bokförd eller att du redan skapat en kreditfaktura.

När kreditfakturan är skapad är det viktigt att inte markera den med husarbete.

Bokför sedan kreditfakturan genom att klicka på Bokför nere till höger antingen inne på fakturan eller i listvyn för kundfakturor.
När både husfakturan och kreditfakturan ligger som bokförda behöver du lägga bägge som slutbetalda för att de ska kvitta varandra. Gå till fliken Inbetalningar och välj Sök i faktlista, markera bägge fakturorna och ange samma betaldatum - välj Lägg till nere till höger.

När betalningarna är tillagda är det viktigt att ni ändrar Betalt SEK på husfakturan så att hela fakturan betalas här.
När det står Totalt SEK: 0,00 nere till höger väljer ni betalkonto och sedan Bokför. Nu kommer bägge fakturorna ligga som slutbetalda.