Kom igång med Partner-appar

Marknadsplats

För att komma till marknadsplatsen klickar du på ikonen med en liten Shopping bag.

På Fortnox marknadsplats kan du addera funktioner till ditt bolag i Fortnox. Du kan addera program så som fakturering, eller exempelvis försäkringar. Du kan också addera appar mot Fortnox.
En app i Fortnox marknadsplats kopplar samman ditt bolag i Fortnox med en extern tjänst som exempelvis en webbshop eller kassasystem.

När du klickar på fliken Appar kommer du in i marknadsplatsen.

Du kan söka efter appar i sökfältet eller söka fram en specifik kategori i fältet för kategorier. Om du har appar aktiverade sedan tidigare kan du även se dom här under fliken mina appar.

Appar

När du har hittat en app du vill aktivera eller läsa mer om klickar du på appen. Då kommer du in till just den appens sida där det beskrivs mer just vad den appen kan hjälpa dig med.

Vill du läsa mer om appen eller har mer info kan du klicka på länken Gå till integratör eller kontakta de som byggt appen.
Klickar du på Appens behörigheter så får du se vilka delar av Fortnox, appen får tillgång till (exempelvis Bokföring, Fakturering) om du väljer att skaffa den.

Om du vill skaffa appen klickar du på knappen Skaffa/Aktivera.
Om du sedan godkänner att företaget bakom appen ifråga kopplar upp sig mot ditt bolag i Fortnox så skickas du vidare till en aktiveringssida hos utvecklaren som står bakom appen. Här slutförs aktiveringen, i regel genom att du bekräftar att du redan är kund hos företaget ifråga, eller att du blir det.

Mina appar

När du aktiverat appen visas det med texten Aktiv på app-ikonen. Du kan även filtrera på Mina appar i listan och då enbart se de appar som är aktiva för ditt företag.

Om du vill inaktivera appen gör du det genom att gå in på appen och klicka på knappen Inaktivera.

Vanliga frågor om marknadsplatsen:

Kom igång-ärenden (Jag ska koppla på detta, hur gör jag?)
På Fortnox marknadsplats kan du addera saker till ditt bolag i Fortnox.
Du kan också addera appar mot Fortnox.
En app i Fortnox marknadsplats kopplar samman ditt bolag i Fortnox med en extern tjänst som exempelvis en webbshop eller kassasystem.
För att aktivera Appen klickar ni på knappen Skaffa/Aktivera.

Finns denna integrationen?

• Ni är välkomna att i marknadsplatsen titta på vilka lösningar som finns tillgängliga i dagsläget så att ni kan bilda er en uppfattning om vad som passar er bäst.
  • Har ni några frågor om de kopplingar som finns på marknadsplatsen så rekommenderar vi att ni kontaktar dem och diskutera fram om de kan hjälpa er med det ni önskar.
  • Hittar ni inte det just ni söker så kontaktar ni det företag ni vill ska integreras med Fortnox och ser om de har en färdig koppling som de inte har gått ut publikt med.

Kan min integration föra över det här?
Inne på appens information beskrivs det vad som går att göra via den kopplingen.
Om det är någon information ni saknar så kontaktar ni skaparen av appen.

Kontakta skapare av app.
På högerkanten inne på appen ser ni kontaktuppgifter till skaparen. De uppgifterna kan ni använda för att komma i kontakt med de som skapat och supporterar appen.

Ordern kommer inte över/Dagskassan har slutat läsas in, varför?
Fortnox är enbart mottagare av information och skickar ingenting till integratören. Integratören har tillgång till att skapa, ändra, hämta och ta bort information i Fortnox. Vänligen kontakta er integratör för information om hur de byggt sin koppling mot Fortnox.

Ta bort en aktiverad app
För att ta bort en aktiverad app som är kopplad till ert bolag i Fortnox så går ni till App
market och väljer Inaktivera.