Hantera leverantörsfaktura från banken i Kvitto & Resa

När du tar emot fakturan, för de anställdas kortbetalningar, från banken så är det några saker du behöver tänka på då det inte är någon automatisk matchning mellan reseräkningarna/utläggen i Kvitto & Resa och fakturan.

Under Användare i Kvitto & Resa, på respektive användare, har du valt ett kreditkonto som alla transaktioner från företagskortet ska bokföras mot.
Observera att nedan konton bara är ett exempel på hur det kan se ut.

Så här kan ett verifikat se ut när ett verifikat har skapats upp från Kvitto & Resa.

När kortköpen ska bokas mot leverantörsfakturan från banken ska samma kreditkonto som används i ovan inställningar under Användare även användas när ni registrerar fakturan från banken. I detta exempel är konto 2410 kreditkonto på användaren, då skall leverantörsfakturan konteras i debet (=bokas upp) mot samma konto, för att det ska bli enkelt att stämma av bokföringen mot banken.

Läs mer här:

Koppla företagskort till Kvitto & Resa

Så fungerar kortkoppling i Kvitto & Resa för användaren